Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΜΩΦΑΓΙΑ

 Οι τροφές που περιλαμβάνονταν  κατά την αρχαιότητα στην «Πυθαγόρειο Διατροφή» είναι έως και σήμερα αναγνωρισμένες ως απαραίτητες για τον οργανισμό μας καθώς είναι πλούσιες σε βιταμίνες, αποτελούν εξαιρετικές πηγές ενέργειας, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα κι έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες, έτσι ώστε να  συμβάλλουν στη βέλτιστη κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού, σωματικά και νοητικά.ο Πυθαγόρας πρότεινε  και το κεχρί στους μαθητές του, θεωρώντας  ότι ήταν το καταλληλότερο είδος τροφής.Ωμοφαγία είναι να τρώμε την τροφή μας όπως μας την έδωσε η φύση δηλαδή άψητη! Αυτό δεν σημαίνει διατροφική μονοτονία, όχι μόνον γιατί υπάρχει απίστευτη ποικιλία τροφών στη Φύση αλλά διότι χάρη στους προγενέστερους από εμάς ωμοφάγους έχουμε στα χέρια μας μια ολόκληρη τέχνη παρασκευής πολύ χορταστικών και δελεαστικών πιάτων γκουρμέ,Η τροφή όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες πάνω από 118F βαθμούς χάνει τα ένζυμά της αυτά που έχει προβλέψει η Φύση για να μπορεί η κάθε τροφή να μεταβολίζεται και να επιστρέφει στη γη από όπου και προήλθε. Χάνει το 50% της πρωτεΐνης, τα μέταλλα, τις βιταμίνες και γενικά τα θρεπτικά της συστατικά με αποτέλεσμα να τρώμε ποσότητες για να πάρουμε ότι έχει απομείνει από θρεπτικά συστατικά μετά το μαγείρεμα

 

 Σούπα Βελουτέ με αβοκάντο

Υλικά

½ αβοκάντο

½ ντοματούλα

1 σκελίδι σκόρδο

αλάτι – πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

λεμόνι όσο πάρει ( θα το δοκιμάζετε)

Παρασκευή

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νερό για να έχουμε μια πηχτή σούπα.

Είναι έτοιμη και σερβίρουμε.

 

ΣΧΟΛΙΟ ΜΙΑ ΤΟΤΕΜΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΒΙΓΚΑΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου