Κρασί φιδιού
Αυτό το ποτό θα το συναντήσετε στη νοτιοανατολική Ασία. Η παρασκευή του
απαιτεί να κόψετε ένα φίδι κατά μήκος στο υπογάστριο του και εν συνεχεία
να στραγγίξετε το αίμα του σ' ένα ποτήρι γεμάτο κρασί από ρύζι (όπως το
παρασκευάζουν οι Ασιάτες) ή οινόπνευμα (όπως το ευρωπαϊκό). Μπορείτε να
το συναντήσετε και σε εναλλακτική μορφή, όπου ένα ολόκληρο δηλητηριώδες
φίδι μπαίνει σ' ένα γυάλινο βάζο με κρασί από ρύζι. Η υψηλή
περιεκτικότητα σε αλκοόλ εξαφανίζει τον όποιο κίνδυνο από το δηλητήριο.
Τέλος, αφαιρώντας τη χολή από τη χοληδόχο κύστη του θα έχετε ένα πρώτης
τάξεως σφηνάκι.
ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΤΟΤΕΜΙΚΟ ΠΟΤΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου