- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε ελαφρώς τα μπαρμπούνια (δεν χρειάζεται να τα αλευρώσουμε), μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα, για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα μεταφέρουμε (προσεκτικά για να μη διαλυθούν) σε ένα σκεύος με καπάκι και κρατάμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 - 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα να καβουρδιστεί ελαφρώς και στη συνέχεια το ξίδι και τη ζάχαρη μαζί με αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Περιχύνουμε τα τηγανισμένα ψάρια, έτσι ώστε η σάλτσα να τα σκεπάζει.
- Τρώγονται κρύα. Διατηρούνται περίπου 4 ημέρες, εντός ψυγείου.
ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΥΓ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΩΤΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΑΠΟ ΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ
ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗ -https://www.gastronomos.gr