Παίρνουμε το στακοφίσι και ζητάμε να μας το κόψουν σε μερίδες (το κόβουμε σε μερίδες με πριόνι). Το βάζουμε 2-3 μέρες και μουσκεύει σε νερό που το αλλάζουμε συνεχώς.
Στο τελευταίο νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι. Το καθαρίζουμε και δένουμε τις μερίδες με ράμμα (σσ κλωστή) για να μη διαλυθεί.
Σε νταβά (κατσαρόλα) βάζουμε 3-4 ποτήρια νερό, το σκόρδο, πιπέρι μαύρο και το στακοφίσι και το βράζουμε για 1 ½ - 2 ώρες περίπου σε σιγανή φωτιά.
Βγάζουμε το στακοφύσι και τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, μια στρώση κι από πάνω το στακοφύσι. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και νερό όσο χρειάζεται για να καλύψει το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να βράσουν οι πατάτες και χυλώσει το σούγο του (η σάλτσα). Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε το λεμόνι.
(Σημείωση: Το στακοφίσι είναι αποξηραμένος μπακαλιάρος)
ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕΜΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΑΦΟΥ ΚΡΕΜΑΣ ΟΜΟ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ
ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ-http://users.sch.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου